Operations Engineer

Functieomschrijving

Bij PharmaPartners kom je terecht in een speeltuin voor Operations Engineers. Je bent onderdeel van een alom gewaardeerd operations team waarin iedereen streeft naar constante verbetering. Je bent een belangrijke bouwsteen van de eerstelijns zorg in Nederland!


Dit ga je doen als Operations Engineer

Ons operations team is een centraal onderdeel in de organisatie. Dit team zorgt ervoor dat de verschillende business units binnen PharmaPartners optimaal kunnen functioneren op complexe en moderne systemen. Wij zijn opzoek naar iemand die binnen dit team van 12 personen verdeeld over 4 specialismes, verantwoordelijk wordt voor het technisch beheer van onze systemen. De focus ligt op de volgende 2 elementen:

 • Maintenance van ICT-systemen (gebouwd op Linux). Denk hier bij aan het automatiseren van taken, als het uitrollen van systemen, middels Ansible of het bijhouden van security patches met behulp van Spacewalk en binnenkort Foreman. Een ander belangrijk onderdeel is het detecteren en oplossen van incidenten die ontstaan bij klanten. Binnen onze monitoring maken we onder andere gebruik van de tools als Zabbix, Prometheus en Grafana.
 • Continuous improvement van ICT-systemen. PharmaPartners is altijd opzoek naar de mogelijkheid om processen en systemen te verbeteren. Jij wordt een belangrijk onderdeel van verschillende projecten die hiervoor moeten gaan zorgen. Blijven vernieuwen vinden erg belangrijk, je werkt nauw samen met de DevOps afdeling en zorgt dat de systemen up to date zijn. Binnen deze projecten wordt er vooral gekeken naar innovatieve, open source, technologiën als CI/CD, Containerisatie, Automation etc..

Dit hebben we jou te bieden

Zoals gezegd kom je bij PharmaPartners terecht in een speeltuin op het gebied van ICT. Wij als organisatie streven naar het hoogst haalbare en zo ook voor onze werknemers. We hechten veel waarde aan een lange termijn relatie en we zullen ervoor zorgen dat jij je daarin blijft ontwikkelen door onder andere trainingen en opleidingen aan te bieden. Bij PharmaPartners heerst een informele sfeer waar alles bespreekbaar is, van werkvloer tot directiekamer. Daarnaast beschikken we over een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Een salaris variërend tussen de €2500,- en €4000,- bruto per maand (40 uur), inschaling op basis van je kennis en ervaring;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • €500,- persoonlijk budget voor sport-/gezondheidstoepassingen;
 • Budget voor opleidingen;
 • Werken in ‘hybride teams’ (goede balans tussen kantoor/thuiswerken);
 • 26 vakantiedagen, mogelijkheid om 5 extra dagen te kopen (naar rato);
 • Uitstekende pensioenregeling.

Functievereisten

Jouw toegevoegde waarde!

Je werkt graag samen met je collega’s en andere teams zoals development en customer supportspecialisten. Daarnaast ben je pragmatisch ingesteld met oog voor de ‘interne’ klant. Verder ben je toegewijd, ondernemend en vooruitstrevend om het optimale uit jezelf en de organisatie te halen. Hierbij is het van belang dat je het oplossen van problemen als een uitdaging ziet en je pas tevreden bent als het daadwerkelijk is opgelost. Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis en ervaring met Linux Management tools, zoals Gitlab, Puppet, Ansible, Foreman / RedHat Satelite, Cloud-Init en Packer;
 • Ervaring met scripten, zoals Bash en Python;
 • Basiskennis van Netwerken en Storage;
 • Ervaring met VMWare is een pré;
 • Ervaring met open source oplossingen is een pré;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Dit zijn wij

PharmaPartners biedt samenwerkende zorgverleners en patiënten al veertig jaar geïntegreerde zorgsystemen die toegang geven tot betrouwbare, actuele en complete (patiënten)informatie. Wij zijn gevestigd in Oosterhout en onze organisatie bestaat inmiddels uit 200 werknemers, verdeeld in verschillende business units. PharmaPartners verbindt zorgprofessionals en patiënten en realiseert, samen met klanten en partners, de beste eerstelijnszorg door het inzetten van onmisbare ICT toepassingen. PharmaPartners legt de focus op gezondheidswinst met geïntegreerde, patiëntgerichte 24-uurszorg.


Word jij onze nieuwe collega?

Reageer dan via de sollicitatiebutton! Voor vragen of extra informatie kan je altijd contact met ons opnemen!