Overslaan naar content

Software Architect eHealth

Op locatie
 • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Research and Development

Functieomschrijving

Wil jij als Software Architect het verschil voor de zorg maken? Jij doet dat bij PharmaPartners. Hoe? Je nieuwe collega vertelt je hier graag over:

"Een aantal jaar geleden is onze businessunit afgesplitst, omdat onze software wettelijk noodzakelijk werd voor onze klanten en we serieuze opschaling voorzagen richting 11 miljoen gebruikers.
Mijn rol als architect werd hierdoor cruciaal om de bestaande architectuur te beproeven en fit te houden voor de toekomst. Om dit te bereiken hebben we een architectural roadmap ontwikkeld die bestaande bottlenecks weg nam. Op dit moment migreren we onze applicaties naar een API platform op basis van SpringBoot v3. Vind jij het gaaf om vorm te geven aan de volgende verbeterslag? Meld je dan snel aan!"

 Michel Jansen, Software Architect eHealth


De Business Unit eHealth levert vernieuwende producten aan huisartsen en apotheken ter ondersteuning van haar patiënten. Hiervoor hebben wij een online portaal en een app, waarmee de patiënt kan communiceren met zijn of haar huisarts en apotheek en o.a. zijn of haar medisch dossier in kan zien. Meer dan 7 miljoen patiënten maken gebruik van ons portaal, hiermee zijn wij marktleider op het gebied van eHealth in de eerstelijnszorg. 


In de rol als software architect ben je het technisch geweten van het portfolio en management team en sta je hun bij in de eerste haalbaarheid en impact analyses van kansen vanuit de business. Zodra er nieuwe projecten binnen komen, bekijk jij alle mogelijkheden voor het implementeren van het systeem. Dit doe je samen met portfolio, development teams en operations en bepaal je de fasering van de gewenste wijzigingen, zodat de continuïteit van de oplossing gewaarborgd blijft. Er wordt hierbij gekeken naar het inzetten van de juiste kaders, maar ook het maken van visuele modellen behoort tot jouw takenpakket.  Voor de lange termijn onderhoud je een architectuur visie die richting geeft aan de toekomstige ontwikkelingen. Last, but not least, zie je toe dat non-functionele eisen goed geborgd worden in de software zoals enduser performance, error ratio's, resilience, logging, monitoring, lifecyclemanagement, wetgeving, richtlijnen en security eisen.


Vind jij het leuk om…

 • Teams te begeleiden bij het opstellen van een marktgerichte, flexibele project architectuur op basis van (niet) functionele eisen;
 • Vanuit je specialisme betrokken business analisten, product owners en de manager R&D te adviseren;
 • Een stabiele referentie architectuur te creëren en te onderhouden, waarbij de opgestelde kaders kunnen worden toegepast;
 • Technisch onderhoud te prioriteren en te plannen;
 • Jezelf te ontwikkelen als professional en als kennishouder in jouw vakgebied;

En doe je dat allemaal het liefste samen met open, eerlijke en behulpzame collega’s in een hechte, informele organisatie? Dan past de functie van software architect bij PharmaPartners zeker bij jou.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Vereisten

Herken jij je hierin?

 • Je beschikt tenminste over een HBO diploma (richting Informatica/Technische Informatica/Technische Bedrijfskunde)
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met complexe softwarearchitectuur
 • Ervaring met Java, SpringBoot, Containerization en CI/CD
 • Kennis van eisen in de Zorg ICT, zoals AVG, MDR, NEN7510, ISO27001, NCSC ICT-beveiligingsrichtlijnen en OWASP
 • Je beschikt over gedegen kennis op het gebied van Archimate en van architectuur patronen 
 • Je hebt bij voorkeur kennis van het TOGAF framework/SCRUM/Agile en Domain Driven Design
 • Je bent beschikbaar voor 32-40 uur per week

En is dit wat jij zoekt?

 • €500,- persoonlijk budget: Gebruik het voor een sportabonnement, of investeer in je eigen ontwikkeling.
 • 26 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld; eventueel kun je zelfs nog 5 extra vakantiedagen erbij kopen (naar rato).
 • Ruimte voor groei: binnen PharmaPartners bieden wij diverse Talentenprogamma’s aan, die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, het inzetten van jouw talent en kracht en een programma om erachter te komen of dat jij jezelf in een leidinggevende rol ziet!
 • Een hechte, open werksfeer: Ervaar een warme, open werkomgeving waar collega’s samen successen vieren. Binnen PharmaPartners zorgt de Brabantse gezelligheid voor een laagdrempelige benadering en een sterke teamspirit.
 • Reiskostenvergoeding: Wij zorgen ervoor dat jouw reiskosten gedekt zijn. Ontvang een vergoeding van €0,23 per kilometer.
 • Uitdagende functie: Ga de uitdaging aan bij een organisatie die impact maakt in de samenleving in de zorgsector. Je draagt direct bij aan de maatschappij door te werken voor de zorg, waar jouw inzet het verschil maakt.
 • Sporten onder werktijd: Bij PharmaPartners moedigen we een gezonde levensstijl aan, inclusief sporten onder werktijd. Op dinsdag en donderdag heb je de mogelijkheid om samen met collega’s aan het eind van de dag te gaan sporten.
 • Hybride werken: Hybride werken bij ons betekent dat je twee keer per week op kantoor wordt verwacht, terwijl je de rest van de tijd de vrijheid hebt om vanuit huis te werken. Deze aanpak zorgt voor een balans van interactie en flexibiliteit.
 • Teamspirit: Versterk de teamgeest door deel te nemen aan diverse sportevenementen, zoals een tennistoernooi of de singelloop in Breda. Bouw samen met je collega's aan een hechter team.


Jouw sollicitatieprocesof