Overslaan naar content

Esther Struijs

"Die jaren dat ik ergens anders werkte, dacht ik met plezier terug aan de collega's van PharmaPartners."

Na 7 jaar is Esther Struijs weer terug van weggeweest. “Die jaren dat ik ergens anders werkte, dacht ik met plezier terug aan de collega’s van PharmaPartners. Collega’s die vooruit willen en dat samen willen doen. Dat is bij andere organisaties niet altijd vanzelfsprekend. Persoonlijke ontwikkeling is bij PharmaPartners belangrijk. Daardoor bleef PharmaPartners al die tijd aantrekkelijk.” Sinds mei 2022 werkt Esther als Business Analist.

Esther Struijs

Dat is niet de functie waarin Esther startte bij PharmaPartners. Na haar studie Bedrijfseconomie met als afstudeerrichting Strategisch Management ging Esther in 2005 als redacteur met specialisatie e-learning aan de slag bij PharmaPartners. “Die functie heb ik bijna 11 jaar uitgevoerd. Daarna kon ik doorgroeien naar consultant of trainer, maar met twee kleine kinderen was dat even geen optie. Ik ben toen iets anders gaan doen.”

Altijd contact gehouden met collega's

“Bij mijn vorige baan zat ik niet helemaal op mijn plek. Ik heb toen nagedacht over waar ik nu echt blij van word in een functie. Dat is contact met klanten. Ik vind mensen ondersteunen en adviseren heel leuk. Ik begeleid klanten graag in het goed implementeren van nieuwe software.”

Esther hield altijd contact met collega Anne-Marie Broekhuisen en nog twee oud-collega’s. “We gaan 2 à 3 keer per jaar samen eten. Tijdens een van deze etentjes vertelde zij mij over een nieuwe vacature bij PharmaPartners. Vanuit PharmaPartners zochten ze bij het team Portfolio een nieuwe collega die klanten tijdens implementaties begeleid. Die functie sloot perfect aan op wat ik zoek in mijn werk.”

Dit doe ik

“Ik mocht in mei starten in deze functie. Ik begeleid klanten in de tijd vanaf de pilot van een module tot en met het moment dat de module landelijk beschikbaar is. Ik stel in die periode vragen als hoe landt de module? Wat is de waarde ervan en hoe laten we dat zien? Hoe past de module naadloos in het werkproces en welke ondersteunende middelen zijn er nodig?”

De afgelopen periode begeleidde Esther dit proces voor de nieuwe Communicatiemodule in Pharmacom. Een module die digitaal contact tussen de apotheker en patiënt eenvoudiger maakt. “We wilden het basisprincipe van de module zoals we dat nu bedacht hadden, testen op ‘werkt dit?’ Dat is gelukt! Wel willen we nog extra functies toevoegen voordat we de module landelijk beschikbaar maken, dus ik werk nu ook mee aan de verdere ontwikkeling.”

Nergens zo'n functie als bij PharmaPartners

“Deze functie heb je natuurlijk ook bij andere bedrijven. Ik heb PharmaPartners altijd een fijn bedrijf gevonden. Daarom ben ik teruggekomen. Hier zijn collega’s gericht op nieuwe dingen ontdekken, samenwerken en op klantcontact.”

Esther krijgt veel ruimte om dat contact op te zoeken. “Het uitgangspunt is dat je moet doen waar je energie van krijgt. Natuurlijk moet dat wel passen binnen wat PharmaPartners doet, maar er is veel mogelijk. Ik kreeg bijvoorbeeld 10 onderwerpen voorgelegd waaruit ik mocht kiezen om mee aan de slag te gaan.”

“Bovendien vind ik het leuk dat hier zowel veel starters als meer ervaren collega’s werken. Die mix werkt erg goed, zeker voor de samenwerking en de sfeer. Iedereen binnen PharmaPartners helpt elkaar. Plus, het werk is echt betekenisvol omdat je, misschien soms indirect, bijdraagt aan de zorgverlening in de apotheek.”

Aanrader voor nieuwe collega's

Esther zit weer helemaal op haar plek en gunt nieuwe collega’s hetzelfde: “Ik wil nieuwe collega’s aanraden om goed na te denken over wat ze precies willen in een baan. Het beste salaris binnen een landelijk bekend bedrijf is leuk in het begin. Als je vervolgens zonder plezier naar je werk gaat, is de lol er snel vanaf. Het is belangrijk dat je een leuke dag hebt als je aan het werk bent. Kijk dus naar wat jij nodig hebt om dat te bereiken. Misschien wel bij PharmaPartners?”

Ambities voor de toekomst

“Je krijgt binnen PharmaPartners heel veel ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Die ruimte wil ik gebruiken om tot een ‘best practice’ te komen voor implementatiebegeleiding. Het zou mooi zijn als we een succesvolle aanpak voor de implementatie van een module telkens weer kunnen toepassen bij nieuwe modules, dus daar ga ik me de komende tijd voor inzetten.”

Vergelijkbare vacatures

Business Analist Farmacie Groepen
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Front-End Developer Huisartsenzorg
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Software Architect eHealth
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Software Engineer
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Test Specialist
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland