Overslaan naar content

Guus de Jong

"De learning curve is steil, maar ik vind het erg leuk."

Maak kennis met Guus de Jong. Als Customer Support Specialist Farmacie Groepen helpt hij apotheken bij vragen of storingen in de applicatie. Daarnaast specialiseert Guus zich in Pharmacom voor ROC-omgevingen, volgde hij onlangs het Young Professional Program én is hij actief als BHV’er. “Ik vind het leuk om zo mijn bijdrage te kunnen leveren.”

Guus de Jong

Van systeembeheer naar apotheekprocessen

Nadat Guus zijn opleiding Systeembeheer had afgerond en zijn propedeuse in Cloud Engineering had behaald, startte hij als werkplekbeheerder voor kleine en middelgrote bedrijven. Toen dit na een tijd begon te vervelen, kwam PharmaPartners al snel op zijn pad. “Ik ben niet eens zelf gaan zoeken,” vertelt Guus. “Nadat ik mijn LinkedIn-profiel open had gezet, werd ik al snel benaderd door een aantal recruiters, waaronder de recruiter van PharmaPartners. De leuke collega’s die ik aantrof tijdens de sollicitatieprocedure trokken mij over de streep; ik besloot hier te komen werken.” Inmiddels is Guus helemaal op zijn gemak op de Customer Support afdeling, maar wennen was het zeker. “Het hele achtergrond verhaal wat betreft ICT en werkplekken was dankzij mijn ervaring gesneden koek,” legt Guus uit. “Alle apotheekprocessen daarentegen, die zijn af en toe best lastig. De learning curve is heel steil maar ik vind het erg leuk om hiermee bezig te zijn.”Young Professionals Program

Guus nam deel aan het Young Professionals Program (YPP). Een programma voor medewerkers van PharmaPartners die aan het begin van hun carrière staan en graag meer over zichzelf willen leren. “Ik had hier niet echt een beeld bij en had me in eerste instantie dan ook niet aangemeld,” aldus Guus. “Doordat mijn manager mij aanspoorde om mee te doen, heb ik het uiteindelijk toch gedaan.” Tijdens het YPP draait het vooral om zelfkennis en het ontwikkelen van softskills. “Ik ben erin gestapt zonder plan en na de eerste gesprekken ben ik gaan kijken wat ik eruit kon halen. Ik leerde meer over mijzelf; wie ben ik en hoe communiceer ik met anderen.

Tijdens het YPP worden medewerkers als buddy aan elkaar gekoppeld. Guus: “Veel oefeningen deed je met je buddy en je kon elkaar altijd even aanspreken om ergens over te sparren. Mijn buddy was eigenlijk mijn tegenpool en juist daar leerde ik veel van. Wat ook leuk was om te zien is dat we allemaal hetzelfde programma volgden, maar er toch heel andere dingen uithaalden. Zo heeft mijn buddy bijvoorbeeld meer geleerd over het geven en ontvangen van feedback, dit is voor mij dan weer geen probleem. Het was tof om aan het einde van het traject van de hele groep te horen wat zij uit het programma hebben gehaald.” Een andere leuke bijkomstigheid van het volgen van het YPP is de collega’s die je leert kennen. Doordat PharmaPartners een grote organisatie is, ken je niet iedereen. Volgens Guus helpt het YPP hier ook bij: “Je leert collega’s vanuit de gehele organisatie kennen. Hierdoor heb ik ook weer lijntjes naar andere afdelingen.”