Overslaan naar content

Kaoutar Ezzahiri

"Ik heb hart voor de patiënt én het personeel in de zorg."De slogan met je hart in de zorg, met je hoofd in de ICT past helemaal bij Kaoutar Ezzahiri, Consultant Farmacie bij PharmaPartners: “Ik heb hart voor de patiënt én het personeel in de zorg. Om hen op de meest efficiënte en makkelijke manier te laten werken, dat is tegenwoordig ICT. Dat ik daar een steentje aan bij kan dragen, is voor mij heel waardevol.”Kaoutar Ezzahiri

Verschillende rollen

“Mijn achtergrond is in de Farmacie, ik heb de opleiding tot apothekersassistente en daarna Farmakunde afgerond,” vertelt Kaoutar. “Tijdens het schrijven van mijn scriptie ben ik gaan nadenken wat ik wilde gaan doen. Ik wilde niet per sé in de apotheek staan maar vóór apotheken werken sprak mij wel heel erg aan. Toen ik door PharmaPartners werd benaderd, zag ik mijzelf eigenlijk nog niet in de ICT werken. Maar het eerste gesprek was voor mij heel positief; er werd gelijk gevraagd naar mijn ambitie, dat bleek heel belangrijk binnen PharmaPartners.” Nadat ook het tweede gesprek goed beviel, besloot Kaoutar te starten als Customer Support Specialist bij PharmaPartners. “Ik wil het zeker geen gok noemen, de sfeer voelde goed en dat trok mij aan.”

Op de afdeling Customer Support heeft Kaoutar de afgelopen jaren verschillende taken op zich genomen. Ze startte met het ondersteunen van klanten aan de telefoon en via het klantenportaal. “Dit ging eigenlijk al vrij snel goed,” vertelt Kaoutar. “Al snel bleek er een andere rol goed bij mij te passen, de rol van Incidentmanager.” In de tussentijd ging ze ook steeds meer meedenken in hoe het met het team ging en hoe het team en de processen naar een hoger niveau konden worden getild. “Hier kreeg ik veel energie van. deze rol paste goed bij mij.” Uiteindelijk werd Kaoutar trainer, ze had inmiddels veel kennis over Pharmacom en wilde graag het werkveld in om te zien wat er in de apotheek speelt. “Op de vloer bij een klant zijn, is heel anders dan aan de telefoon. Ik had eigenlijk wel behoefte aan wat opschudding. Mijn eigen agenda bijhouden, naar klanten toe reizen, zelf meer keuzes maken, dit gaf mij uitdaging op persoonlijk vlak.”

Volgende stap

Onlangs groeide Kaoutar door naar de functie van Consultant. “Ik heb leidinggevende ambities en die passen beter bij de afdeling Professional Services waar ik als Consultant nu onder val. Ik geef nu niet enkel meer trainingen maar fungeer ook als projectleider bij de implementatie van Pharmacom bij nieuwe klanten. Deze stap voelt voor mij als een goede mogelijkheid om mijn kennis verder te delen en daarnaast geeft het mij de kans om te ontwikkelen op persoonlijk vlak.” Volgens Kaoutar zijn de kansen die ze binnen PharmaPartners krijgt typerend voor het bedrijf. “Er wordt op maat gekeken naar jouw toekomstige behoefte. Waar die behoefte ook ligt, er is ruimte voor. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf aangeeft waar je ambities liggen. Zodra je dit doet, wordt het serieus genomen en wordt er ook naar gehandeld. Zelf heb ik een leidinggevende ambitie. Door het volgen van het Leadership Development Program krijg ik daar antwoord op. Ik zou in de toekomst graag van het meedenken in beslissingen gaan naar het nemen van beslissingen. Binnen PharmaPartners krijg ik hier de ruimte voor, wat mij betreft kunnen veel bedrijven daar wat van leren.”

Iedereen een glimlach

Verbinding met haar team is voor Kaoutar erg belangrijk. “Door kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren, zorgen we er uiteindelijk voor dat de klant optimaal gebruik kan maken van Pharmacom en tevreden is met het systeem.” De functie van Consultant past hier perfect bij. “Wanneer ik samen met mijn team van het onmogelijke het mogelijke kan maken, dan ervaar ik succes. Eind vorig jaar moesten er bijvoorbeeld binnen drie maanden nog acht nieuwe apotheken opgeleverd worden. Dit was zeker een uitdaging, maar uiteindelijk hebben we het toch voor elkaar gekregen. Het project was goed geslaagd, we hebben kwaliteit kunnen bieden en iedereen eindigde met een grote glimlach. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Het voelt voor Kaoutar als een cadeautje dat ze bij klanten langs mag gaan: “Het tweerichtingsverkeer met onze klanten is heel leuk. Ik vind het mooi om te zien dat wat wij hebben gemaakt ook daadwerkelijk werkt in de apotheek. Daarnaast haal ik veel input op. Door bij apotheken op locatie te zijn, kan ik veel geluiden terug naar de organisatie geven.” Haar werkzaamheden in combinatie met de sfeer en doorgroeimogelijkheden binnen PharmaPartners maken Kaoutar enthousiast. “We doen het echt samen, ik weet dat ik op mijn plek zit.”