Overslaan naar content

Karlijn Horsten

“Ik krijg veel energie van projecten waarmee we samen successen behalen.”

Na vijf jaar als psycholoog te hebben gewerkt, kreeg Karlijn Horsten het gevoel dat zij niet helemaal op haar plek was. Via een traject met een jobcoach is zij in de zomer van 2022 bij PharmaPartners aan de slag gegaan als Business Analist en Product Owner binnen de business unit Huisartsenzorg. “Ik was erg benieuwd of deze rol in de IT-wereld goed bij mij zou passen, want het is iets heel anders dan het werken als psycholoog. Nu ruim een jaar later ben ik nog steeds blij dat ik deze stap heb genomen.”

Karlijn is in haar rol onderdeel van het innovatieteam. “Ons team bestaat uit vijf mensen, waardoor de lijntjes erg kort zijn. Dit vind ik erg fijn, omdat het zorgt voor een goede onderlinge samenwerking. Recent hebben we als innovatieteam de Aanmeldzuil geïntroduceerd. Dit was een mooi succes waar elk teamlid zijn steentje aan bijgedragen heeft. Ik krijg veel energie van dit soort projecten waarmee we samen successen behalen.”

Momenteel focust Karlijn zich vooral op de Slimme Protocollen-module en het in kaart brengen van mogelijke verbeteringen voor de module MedicomSmart. Daarnaast is zij nauw betrokken bij het Zorgplein in Medicom. “Voor het Zorgplein onderhoud ik de contacten met potentiële koppelpartijen. Op deze manier ben ik bij het gehele implementatieproces betrokken. Met het oog op volgend jaar verkent Karlijn samen met diverse teamleden de toegevoegde waarde en mogelijkheden tot het realiseren van Patiëntprofiel en Digitaal inschrijven. “De afwisseling in projecten is erg leuk. Dit zorgt ervoor dat we de eerstelijnszorg op veel verschillende vlakken kunnen ondersteunen.”