Overslaan naar content

Sander Megens

"De familiaire sfeer binnen PharmaPartners is erg fijn."

Na het afronden van de masteropleiding Gezondheidswetenschappen heeft Sander Megens een traineeship voor beginnende Java Developers gevolgd. “Ik heb altijd al affiniteit gehad met ICT, dus het leek mij erg interessant om hier meer over te weten te komen. Tijdens het traineeship heb ik de basisbeginselen van Java onder de knie gekregen en in de praktijk kunnen toepassen tijdens een aantal stage-opdrachten. Hierna was het tijd voor het ‘echte werk’ en heb ik bij PharmaPartners gesolliciteerd als Java Developer binnen Huisartsenzorg. Een bewuste keuze, want hierdoor bleef ik toch nog betrokken bij de gezondheidszorg.” Sander is sinds 2017 werkzaam voor PharmaPartners.

Sander Megens

Leerzame start

De start bij PharmaPartners betekende voor Sander zijn eerste ervaringen in een grote organisatie. “In het begin was ik nog heel erg zoekende in mijn nieuwe functie. Gelukkig kon ik met al mijn vragen terecht bij behulpzame collega’s. Door nieuwsgierig te zijn en veel vragen te stellen, heb ik over de jaren heen steeds meer kennis opgedaan over de verschillende functionaliteiten in Medicom. Met deze kennis kon ik steeds meer zelfstandig aan de slag en uiteindelijk kom je op het punt dat je andere collega’s verder op weg kunt gaan helpen. Ik merk dat hier ook mijn kracht ligt, bijvoorbeeld in het helpen van collega’s die vastlopen in een stuk code.”

Naast zijn reguliere werkzaamheden als Java Developer ervaart Sander veel vrijheid om hiernaast ook met andere initiatieven en ideeën aan de slag te gaan. “Het is fijn dat je de kans krijgt om je af en toe ook met andere zaken bezig te houden. Zo heb ik wel eens een presentatie en workshop gegeven aan derde- en vierdejaarsstudenten. Dit is erg leuk om te doen. De diversiteit aan werkzaamheden en de verschillende projecten waar ik aan mag werken, maken dat geen werkdag hetzelfde is.”Fijne samenwerking met collega's

Sander zoekt graag de samenwerking met collega’s uit verschillende teams op. “De familiaire sfeer is erg fijn, want hoewel PharmaPartners een grote organisatie is; de lijntjes zijn altijd kort. Er is goed contact tussen de collega’s, zowel op kantoor als vanuit huis. De flexibiliteit rondom thuiswerken die na de coronaperiode is blijven bestaan, vind ik heel prettig. Als er een keer veel file staat, kan ik makkelijk een dag thuis werken. Alle faciliteiten zijn aanwezig om alsnog goed in contact te blijven met mijn collega’s.”Vernieuwing Medicom Agenda

Sander is momenteel nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de Medicom Agenda. “We hebben met de Planningsassistent inmiddels al veel mooie stappen gezet in de vernieuwing van de Medicom Agenda. Uiteindelijk streven we ernaar om deze belangrijke module geheel te vernieuwen en alle functionaliteiten samen te voegen tot één geheel. Met elkaar streven we ernaar om onze klanten uit de huisartsenpraktijk een product te bieden dat hen echt meerwaarde biedt in hun dagelijkse werkzaamheden.”