Overslaan naar content

Jan van Uijen

"Bij PharmaPartners vroegen ze naar mijn ambities nog voordat ik hier zelf over begon."

“Hier denkt mijn leidinggevende samen met mij over mijn toekomst. We blijven niet in de ontwerpfase, maar gaan ook echt tot acties over die zorgen dat ik terecht kom waar ik naartoe wil.” Jan van Uijen werkt sinds 2020 als testspecialist bij PharmaPartners.

Jan van Uijen

Dit doe ik

“Ik waarborg de kwaliteit van wat we ontwikkelen. Dat doe ik natuurlijk met het hele team samen.” Na een jaar maakte Jan promotie van junior naar medior. Sindsdien richt hij zich naast zijn gewone werkzaamheden op testautomatisering: “We willen naar een ‘test automate first’-beleid, in plaats van functioneel testen. Op de lange termijn besparen we zo tijd en worden we efficiënter.”

Meteen een klik tijdens de sollicitatiegesprekken

“Na mijn studie ‘Information Management’ aan de universiteit van Tilburg ging ik op zoek naar een baan”, vertelt Jan. Na een korte periode in de detachering, benaderde een recruiter hem voor een functie als tester bij PharmaPartners. “Het eerste gesprek had ik met Michael van der Wal en Martijn Vermolen. Dat gesprek was meteen Brabants gezellig. Ook spraken de vele doorgroeimogelijkheden me aan.” De klik was er aan beide kanten. “Aan het einde van het tweede gesprek kreeg ik meteen de baan aangeboden”, glimlacht Jan.

Geen politiek spel, maar interactie

“PharmaPartners heeft veel lagen, maar in de praktijk is de sfeer vooral heel informeel. Ik hoor binnen mijn netwerk wel eens dat ze op hun werk last hebben van het ‘politieke spel’. Dat hoef je niet te spelen binnen PharmaPartners en is er voor zover ik weet ook niet.”

Jan beschrijft de sfeer binnen PharmaPartners als meedenkend, welwillend en open. “Mijn gesprekken met mijn leidinggevenden Kevin de Ridder en Mark van Kessel zijn absoluut geen eenrichtingsverkeer. Zo’n gesprek is juist echt een dialoog. Zo vroeg hij me zelfs naar mijn ambities nog voordat ik hier zelf over begon.”

Ambities voor de toekomst

“Ik wil graag doorgroeien van medior naar senior testspecialist”, vertelt Jan als hij dieper in gaat op wélke ambities hij heeft. “Als senior sta je iets verder van de inhoud van testen af en richt je je breder op een visie op testen. Met die visie wil ik me uiteindelijk bezighouden; dus wat willen we behalen de komende drie tot vijf jaar? Om collega’s hier vervolgens in mee te krijgen, moet ik ook ‘soft skills’ inzetten.”

Jan richt zich nu op de ontwikkeling van deze vaardigheden. “Ik heb onlangs deelgenomen aan het Young Professional Program: een trainingstraject voor persoonlijke ontwikkeling voor collega’s die net op de arbeidsmarkt gestart zijn. Ook krijg ik de ruimte en kans om de manier waarop we testen te verbeteren en die door te voeren. Ik word goed gefaciliteerd, zodat ik over kan gaan tot actie.”

Goed om te weten voor nieuwe collega's

Op de vraag voor welke uitdagingen Jan in zijn werk staat, haalt hij de code van de software aan. “PharmaPartners heeft een geschiedenis van meer dan 40 jaar code, wat uitdagingen met zich meebrengt. We zijn veel bezig met vernieuwing, maar dat gaat soms wat minder snel dan ik graag zou zien.”

Vacatures

Business Analist Farmacie Groepen
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Front-End Developer Huisartsenzorg
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Software Architect eHealth
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Software Engineer
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
Test Specialist
Op locatie
  • Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland